top of page

Sopivan mainonnan valinta yritykselle

Lähes jokaisen yrityksen pitää jollain tavalla tuoda itsensä asiakkaiden tietoisuuteen eli markkinoida itseään. Toiselle riittävä mainos on sijainti vilkkaan kadun varrella, kun taas verkkokauppa vaatii aktiivista online markkinointia.




Oikean ja sopivan mainostavan valintaan vaikuttaa muun muassa yrityksen koko, tavoitteet ja tarjotut palvelut. Jos tuotat palvelun itse, kannattaa mainonnan määrä suhteuttaa siihen paljonko pystyt palvelua myymään. Ei kannata maksaa turhaa "ei-oon" myymisestä ja toisaalta on hyvä miettiä kannattaako käyttää 1000 euroa mainontaan, joka tuo 1000 euroa kauppaa. Jos taas myyt digitaalista tuotetta (verkkokurssi, opas, digitaalinen tiedosto yms.), jonka tarjonta on rajoittamatonta, kannattaa mainontaa kasvattaa niin kauan kuin se tuo positiivista tulosta (ts. rajahyöty on positiivinen).


Nykyään mainosmuotoja ja kanavia on tarjolla valtavasti. Olen rakentanut tarjoamani mainonnan ja markkinoinnin ratkaisut niin, että ne skaalautuvat joustavasti erilaisiin tarpeisiin.


Tarjoamani palvelut lähtevät olettamasta, että sinulla on hyvät kotisivut, joiden kautta joko myyt suoraan tai keräät lämpimiä liidejä ja tarjouspyyntöjä. Kotisivuihin kannattaa panostaa jo siksikin, että ne ovat yrityksen ainoa täysin oma kanava, jonka sisällön määräät itse. Sosiaalisen median alustoilla huomiosta kilpailee jatkuvasti joukko muitakin ja asiat hukkuvat nopeasti feediin.


 


 


Parhaiten skaalautuva ja lähes kaikille yrityksille sopiva mainonnan muoto on Googlen hakusanamainonta. Tässä muutama nosto, minkä vuoksi hakusanamainonta on minusta erinomainen vaihtoehto moneen muuhun mainosmuotoon verrattuna:


  • Tehokkuus: mainoksen näkevät ihmiset ovat kiinnostuneita ja etsivät parhaillaan ratkaisua

  • Skaalautuvuus: voit nostaa tai laskea budjettia ja kestoa tarpeen mukaan

  • Ei vaadi sinulta mitään: määritämme vain aluksi millä hakusanoilla haluat sivusi näkyviin hakutuloksiin, jonka jälkeen sinun ei tarvitse tehdä mitään – mainoksesi näkyvät aina, kun ihmiset tekevät hakuja googlessa valitsemiemme hakusanojen puitteissa ja minä huolehdin mainosten hienosäädön



 

Ihmiset viettävät paljon aikaa eri sosiaalisen median alustoilla. Siellä missä on ihmisiä, on myös järkevä mainostaa. Tämän tietävät myös sosiaalisen median alustojen omistajat ja siksi alustoilla onkin kattavat työkalut tarjolla mainostajille. Somessa näkyvyyttä voi saada myös ilman maksettua mainontaa. Jokainen sisältöä someen tuottanut kuitenkin tietää, että se mikä on näennäisesti ilmaista, vaatii valtavasti aikaa, sillä sisällöt eivät synny itsestään ja somen täysi ulkoistaminen voi tuntua liian isolta riskiltä tai liian kalliilta.


Olen lanseerannut uudet tekoälykampanjan täyden somen ulkoistuksen ja sisältöjen tuottamisen välimaastoon. Kampanjoiden avulla saat käyttövalmiita sisältötyyppejä, joita voit somen lisäksi hyödyntää myös muualla esimerkiksi yrityksen kotisivuilla, lehtimainoksina tai vaikka uutiskirjeissä.


Tehtäväksesi jää vain poimia haluamasi valmiit sisällöt ja julkaista ne haluamissasi kanavissa.




Comments


bottom of page